HOTEL  RAMOSCH WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
   

 

Ons zomerseizoen loopt in 2020 van 27 juni tot eind oktober. Vanwege Corona zijn we mei en (grotendeels)juni gesloten. Ons programma-aanbod verplicht niet tot deelname. U kunt ook uw eigen plan trekken. Wij kennen  de omgeving erg goed en kunnen u adviseren w.b. wandelroutes, uitrusting etc.. Ook wanneer u een huttentocht wilt lopen, kunnen wij  met u een op maat gesneden route zoeken.

Ons wandelbusje rijdt meerdere malen per week. Afhankelijk  van weersomstandigheden en van de gasten die we op dat moment in huis hebben, vervoeren wij u naar en van wandelroutes.

   
 

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN DE VOGEL- EN PLANTENWAARNEMINGEN

 

KLIK HIER VOOR EEN  PRINT-EXEMPLAAR VAN HET ZOMERPROGRAMMA

 

 

 

 

 

 

 www.ateliercarlier.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrica's Website alpenbloemen-wandelen

 

 

 

 

 

 www.vogelwarte.ch

"Je hebt kwartelkoningen

in je achtertuin"

zei Luc Deblauwe.

 

 

 www.wimdenbesten.nl

 

 

 

 

 

 

Aaldrik Pot op www.natuurspoor.com

VOGELWEEK - BLOEMENWEEK - BEGELEIDE BERGTOUREN - TRANSPARANTKUNST  - OP PAD  MET EEN NEDERLANDSE BOSWACHTER ......................................................

Drie dingen vooraf:

1e. De vogelweek en de bloemenweek zijn verplaatst naar september.

2e. Afgezien van een klein bedrag voor het vervoer zijn er geen kosten voor de      begeleiding.

3e. Deelname aan het onderstaande aanbod is vrijblijvend. Dat betekent: u kunt uw eigen plan trekken of eens een dagje mee gaan.

 

13 t/m 17 juli en  en 14 t/m 18 september: de paden op
Een ideale tijd voor hoge wandelingen met indrukwekkende panorama's. Afhankelijk van ervaring, belangstelling en konditie gaan we met u op pad. (min deelname 5 p.)

20 t/m 24 juli: (verrassend) transparantkunst met de natuur. Workshop met Paulus Carlier.

Paulus is altijd gefascineerd door doorvallend licht. Niet alleen bij gebrandschilderde ramen, ook met door hem gemaakte lichtobjekten, met het beweeglijke en gevarieerde licht onder gebladerte, door raam-objekten......overal waar het doorschijnende licht de werkelijkheid verandert, betovert, nieuw kleurt.

Hij is docent tekenen en beeldendkunstenaar in het Fries-Groningse land. Hij gaat met je wandelen, verzamelen en in La Randulina  het materiaal verwerken tot nieuwe transpa-rantobjekten waar het licht doorheen kan spelen. Brochure te downloaden via volgende link:

 "transparantkunst uit de natuur".

27 t/m 31 juli : Panorama Höhenweg

Dit is een mooie en gevarieerde wandelroute langs de zuidhellingen van het Unterengadin. Afwisselend door bos en alp, door dorpjes en met voortdurend prachtige vergezichten. Wij brengen u naar de mooiste trajekten. Overzicht op aanvraag.

10 t/m 14 en 24 t/m 28 augustus: Begeleide bergwandelingen - toppen  en andere hoge toeren.

Drie stevige toeren per week. De eerste dag is een inloper. Daarna plannen we gezamenlijk de andere twee touren van de week, afgestemd op kunnen en willen van de deelnemers. Detailinfo op aanvraag.

Min. deelname 5 pers.

 7 t/m 11 september: bloemenweek

 De nazomer heeft zijn eigen charme. De zon staat leger, de kleuren worden warmer en de nachttemperaturen gaan naar beneden.De laatbloeiers onder de gentianen zijn nog even diep-blauw, ogentroost en parnassia kleuren de velden wit, herfststijlloos steekt er bovenuit. Zilverdistels doen hun naam eer aan en verder is het een feest van vruchten, bessen en bottels. Dit is de tijd waarin je ontdekt waarom de rode, blauwe en zwarte kamperfoelie zo heten, of waarom christoffelkruid ook zwarte gifbes genoemd wordt. De berendruif lijkt wel een kerststukje met zijn rode bessen. Marmotten liggen vet en lui voor hun hol en met een beetje geluk zorgen de zwaluwen nog voor een zomers gekwetter. De nazomer: nagenieten! Biologe Patricia Wagenmakers  is naast haar studie ook aktief geweest in de Jeugdbond voor Natuurstudie. Ze komt al vele jaren in de alpen en gaat graag met u op pad.

21 tm/25 september: vogelweek, met Caroline Grimbergen. 

Dwerguil, grijskopspecht, taigaboomkruiper, lammergier, steenarend, alpensneeuw-hoen .....vogelgids  Caroline Grimbergen weet ze voor u te vinden. Nu eind september is de vogeltrek al waar te nemen. Caroline is vogelgids voor het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in 1960 opgericht en heeft meer dan 100 leden en vrijwilligers. Website: www.ivn.nl) Neem een verrekijker mee.

Veel informatie over vogels in de alpen vindt u op www.vogelwarte.ch

28 september t/m 3 oktober: cursus fotograferen.

Afwisselende fotoweek voor beginners en fotografen met enige ervaring.

Ben jij een beginnende fotograaf of een fotograaf die al enige ervaring heeft en je foto’s nog mooier wil maken dan is daarvoor in september de gelegenheid in één van de mooiste en fotografsich gezien meest afwisselende gebieden van Zwitserland. Wim den Besten geeft al weer voor de vierde keer deze workshop en neemt je mee naar de mooiste plekjes in het Engadin. Als afgestudeerd fysisch geograaf heeft hij oog voor de prachtige details in het landschap en je zult je in 5 dagen via allerlei tips en opdrachten verder ontwikkelen als fotograaf. In de avond is er gelegenheid je foto’s te bespreken en met behulp van Lightroom na te bewerken. Je kunt 5 dagen mee, maar als je er minder mee gaat is het ook prima. Zijn foto’s zijn te zien op https://www.wimdenbesten.nl/  met o.a. een serie van één van zijn eerdere workshops vanuit ons hotel : http://www.wbesten.nl/RAMOSCH2017/index.html

5 t/m 9 oktober: Wandelingen in en om het Nationaal Park met Nederlands Bos-wachter Aaldrik Pot.

Aaldrik over zichzelf: "Als boswachter bij Staatsbosbeheer voel ik me een bevoorrecht mens. Ik mag doen waar mijn hart ligt, buiten zijn en mijn natuurbelevenissen delen. Hij neemt u graag mee op zijn afwisselende wandelingen en kan u veel interessante dingen vertellen en laten zien. Hij is erg aktief in Nederland en wanneer u meer over hem weten wilt...typ zijn naam in bij google en u bent een middagje zoet.

                                                                     scroll verder voor het hele achtergrondbeeld

   

Hotel-Pension La Randulina, 7556 Ramosch, Zwitserland. Telefoon: 0041 81 860 1200 E-mail: larandulina@bluewin.ch 

HOTEL  RAMOSCH  WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
 

wandelvakantie